Exclusive Men
Obowiązek informacyjny na podstawie artykułu 13 RODO

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, MACIEJ SMUK EXCLUSIVE MEN z siedzibą w Warszawie przy ul. Aleja Komisji Edukacji Narodowej 98/U3 (dalej „My”, albo „exclusive-men.pl”).

Jak się z nami skontaktować, żeby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu Twoich danych osobowych?

Możesz do nas napisać na adres e-mail: info@exclusive-men.pl lub na adres pocztowy: MACIEJ SMUK EXCLUSIVE MEN, ul. Aleja Komisji Edukacji Narodowej 98/U3, 02-777 Warszawa.

Skąd mamy Twoje dane?

Otrzymaliśmy je od Ciebie podczas rezerwacji wizyty w salonie fryzjerskim, podczas zakładania konta lub podczas dopisywania się do newslettera.

Jaki jest cel i podstawa prawna przetwarzania Twoich danych osobowych przez Exclusive-men.pl?

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do:

· realizacji usługi rezerwacji on-line;

· kontaktowania się z Tobą, w tym w celach związanych ze świadczeniem usług;

· obsługi reklamacji w przypadku, gdy złożysz taką reklamację;

· obsługi zgłoszeń, które do nas kierujesz (np. przez formularz kontaktowy).

Przetwarzamy też Twoje dane osobowe w celach wskazanych poniżej, na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Exclusive-men.pl, którym jest:

· dopasowanie reklam zgodnie z uprzednio przeglądanymi przez Ciebie treściami;

· kontaktowanie się z Tobą, w tym w celach związanych z dozwolonymi działaniami marketingowymi, poprzez dostępne kanały komunikacji, w szczególności i za Twoją zgodą - przez e-mail oraz telefon;

· obsługa Twoich próśb przekazywanych w szczególności działowi obsługi użytkownika oraz przez formularz kontaktowy

· organizacja programów lojalnościowych, konkursów oraz akcji promocyjnych, w których możesz wziąć udział;

Jeśli się na to zgodzisz, przetwarzamy Twoje dane osobowe w celu:

· zapisywania danych w plikach cookies, gromadzenia danych ze stron www i aplikacji mobilnych;

· organizacji konkursów oraz akcji promocyjnych, w których możesz wziąć udział;

Zgodę na przetwarzanie danych osobowych, możesz wycofać w dowolnym momencie w ten sam sposób jak ją wyraziłeś. Będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe dopóki nie wycofasz zgody.

Czy musisz podać nam swoje dane osobowe?

Podanie Twoich danych jest niezbędne do wykonania rezerwacji na wizytę w salonie. 

Jakie masz uprawnienia wobec Exclusive-men.pl w zakresie przetwarzanych danych?

Gwarantujemy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Z uprawnień tych możesz skorzystać, gdy:

· w odniesieniu do żądania sprostowania danych: zauważysz, że Twoje dane są nieprawidłowe lub niekompletne;

· w odniesieniu do żądania usunięcia danych: Twoje dane nie będą już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane; cofniesz swoją zgodę na przetwarzanie danych; zgłosisz sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych; Twoje dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem; dane powinny być usunięte w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa lub dane zostały zebrane w związku ze świadczeniem usług drogą elektroniczną oferowanych dziecku;

· w odniesieniu do żądania ograniczenia przetwarzania danych: zauważysz, że Twoje dane są nieprawidłowe – możesz żądać ograniczenia przetwarzania Twoich danych na okres pozwalający nam sprawdzić prawidłowość tych danych; Twoje dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem, ale nie będziesz chciał/a, aby zostały usunięte; Twoje dane nie będą nam już potrzebne, ale mogą być potrzebne Tobie do obrony lub dochodzenia roszczeń; lub wniesiesz sprzeciw wobec przetwarzania danych – do czasu ustalenia, czy prawnie uzasadnione podstawy po naszej stronie są nadrzędne wobec podstawy sprzeciwu;

· w odniesieniu do żądania przeniesienia danych: przetwarzanie Twoich danych odbywa się na podstawie Twojej zgody.

Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (adres: Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

W jakich sytuacjach możesz się sprzeciwić wobec przetwarzania Twoich danych?

Masz prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy:

· przetwarzanie Twoich danych osobowych odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu lub dla celów statystycznych, a sprzeciw jest uzasadniony przez szczególną sytuację, w której się znalazłeś/aś,

· Twoje dane osobowe przetwarzane są na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym są profilowane dla tego celu.

Pamiętaj, że z prawa sprzeciwu możesz skorzystać od 25 maja 2018 roku.

Komu udostępniamy Twoje dane osobowe?

Dostęp do Twoich danych osobowych, wewnątrz struktury organizacyjnej Exclusive-men.pl, będą mieli wyłącznie upoważnieni przez Exclusive-men.pl pracownicy i tylko w niezbędnym zakresie. Twoje dane osobowe udostępniamy podmiotom wspierającym nas w świadczeniu usług drogą elektroniczną, czyli takim, które zapewniają usługi IT i hosting, usługi mailingu, usługi wysyłki SMS, czy współpracują z nami w ramach kampanii marketingowych. Możemy przekazać Twoje dane osobowe organom publicznym walczącym z oszustwami i nadużyciami.

Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe?

Przechowujemy Twoje dane osobowe:

· w celu realizacji usługi i powiadomienia Cię o terminie usługi,

· w celach statystycznych i archiwizacyjnych,

· maksymalnie przez okres 2 lat od dnia realizacji usługi.

Przechowujemy Twoje dane osobowe dla celów marketingowych przez okres 10 lat lub do momentu wniesienia przez Ciebie sprzeciwu wobec takiego przetwarzania, w zależności od tego, które z tych zdarzeń wystąpi wcześniej.

W przypadku organizacji programów lojalnościowych, konkursów oraz akcji promocyjnych, w których możesz wziąć udział – będziemy przetwarzać Twoje dane przez czas ich trwania i okres rozliczenia wręczania nagród. W celu rozliczalności tj. udowodnienia przestrzegania przepisów dotyczących przetwarzania danych osobowych będziemy przechowywać dane przez okres, w którym exclusive-men.pl zobowiązana jest do zachowania danych lub dokumentów je zawierających dla udokumentowania spełnienia wymagań prawnych i umożliwienia kontroli ich spełnienia przez organy publiczne.

Czy przekazujemy Twoje dane do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego?

Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych, zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Czy przetwarzamy Twoje dane osobowe automatycznie (w tym poprzez profilowanie) w sposób wpływający na Twoje prawa?

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania), jednakże nie będzie to wywoływać wobec Ciebie żadnych skutków prawnych lub w podobny sposób istotnie wpływać na Twoją sytuację.

POWIADOMIENIA SMS

U Nas nie musisz pamiętać o umówionych wizytach. Umawiając wizytę on-line lub w salonie dostaniesz w dniu wizyty wiadomość SMS z przypominieniem o umówionej wizycie.

UMÓW WIZYTĘ ON-LINE

U nas możesz umówić wizytę bez wychodzenia z domu czy dzwonienia do salonu! Wystarczy zarejestrować się na stronie aby w pełni korzystać z możliwości rezerwacji on-line!!

EXCLUSIVE MEN

AL. KEN 98 (metro Ursynów) lokal u3, 02-787 Warszawa

Poniedziałek-Piątek 8-20

Sobota 8-16